Op de site van de BBC kwam ik onderstaand recept voor peanut butter squares tegen van Lorraine Pascale. Het is een eenvoudig recept en het eindresultaat is lekker. Maar ja met een combinatie van pindakaas en chocolade kun je natuurlijk eigenlijk helemaal niet verpesten.
Peanut Butter Squares
Ingrediënten:
150 gram ongezouten roomboter
200 gram bittere chocolade
250 gram digestives biscuitjes
200 gram licht bruine basterd suiker
300 gram pindakaas met nootjes
1 theelepel vanille extract
Bereiding:
Doe bakpapier in een vierkant bakblik van 20 cm. Laat het papier over de rand hangen, dat maakt het makkelijker om de peanut butter squares te verwijderen
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in de magnetron.
Doe de digestives en de basterdsuiker in de keukenmachine en maak er fijne kruimels van. Gooi de gesmolten boter en vanilla extract erbij en mix alles goed.
Voeg de pindakaas toe en meng die met de hand door het koekkruimelmengsel.
Vervolgens kan het mengsel in het bakblik, druk het goed aan met de achterkant van een lepel zodat het compact in het bakblik zit.
Zet het dan een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain marie. Zorg wel, dat de schaal het water niet raakt. Je kan de chocolade natuurlijk ook in de magnetron smelten.
Schenk de gesmolten chocolade over het pindakoek mengsel en zorg dat dit helemaal bedekt wordt.
Zet het blik dan een half uur in de vriezer of een uur in de koelkast.
Als de chocolade hard is haal de koek dan uit het bakblik en snijd in 16 vierkantjes.