Koekjes met bacon en chocolade maakte ik deze keer voor mijn bbq-vrienden. In Europa zijn steeds meer officiële KCBS (Kansas City Bbq Society) barbecuewedstrijden en naar de meeste wedstrijden die in Nederland plaatsvinden ga ik toe. Vaak als jurylid, maar soms gewoon om bij te kletsen met de teams of collega juryleden. Aan dergelijke wedstrijden nemen zowel Nederlandse als buitenlandse teams deel en aan het eind van het jaar worden de Nederlandse en de Europese kampioenen bekend gemaakt. Het gaat er daarom best serieus aan toe want zo’n titel is iets om trots op te zijn.
In Hoofddorp vinden jaarlijks drie wedstrijden plaats en voor de eerste heb ik deze bijpassende koekjes met bacon en chocolade gebakken. Want bij al die vleesgerechten is iets zoets een welkome afwisseling en de toevoeging van bacon past dan weer mooi bij het vlees en is bovendien een goede combinatie met de chocola. Deze koekjes worden overigens niet gejureerd hoor, maar lekker opgegeten door vrienden en bekenden. En recentelijk komt het steeds vaker voor, dat andere mensen iets willen bakken dus als het zo door gaat kunnen we over een tijdje niet alleen bbq-vlees jureren, maar ook wie de lekkerste koekjes of taarten bakt😊. Het recept voor deze koekjes komt overigens van Pinterest van Baking Beauty.
Koekjes met bacon en chocolade
Ingrediënten:
190 gram zachte boter
130 gram licht bruine basterd
100 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
1 gram zout
305 gram bloem
5 gram baking soda
5 gram maizena
10 plakken bacon, krokant gebakken en in kleine stukjes gesneden
300 gram chocolate chips
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Mix de boter en de suikers samen tot ze licht en luchtig zijn.
Roer de eieren, vanille extract, zout, baking soda en maizena er door.
Meng dan geleidelijk de bloem beetje bij beetje door het mengsel.
Daarna kunnen de baconstukjes en de chocolate chips worden toegevoegd.
Maak nu niet al te grote hoopjes op een oningevette bakplaat met ruimte er tussen omdat de koekjes uitlopen en bak ze 8-10 minuten.
Laat ze na het bakken 3 minuten op de bakplaat rusten en leg ze vervolgens op een rek om volledig af te koelen.
Bewaar ze in de koelkast.