Cheesecake Brownies

Cheesecake Brownies

Cheesecake Brownies

Cheesecake Brownies, een recept van A Hint of Honey, kwam van de week voorbij op Facebook en moest geprobeerd worden.

Cheesecake Brownies

Ingrediënten:
– 85 gram ongezouten boter
– 135 gram pure chocolade
– 150 gram suiker
– 2 grote eieren op kamer temperatuur
– 65 gram bloem
– 1 eetlepel cacaopoeder
– mespunt zout
– 1 theelepel vanille extract
– 100 gram pure chocolade (optioneel)

CreamCheese:
– 225 gram Monchou (ik heb volle kwark gebruikt)
– 1 eidooier
– 75 gram suiker
– 1/8 theelepel vanille extract

Werkwijze:
Smelt de boter en 135 gram chocolade.

Chocolade en boter

Blijf roeren tot het mengsel helemaal glad is, haal de pan van het vuur.

gesmolten chocolade

Meng dit eerst met de suiker en dan met de eieren.

Mix de bloem, cacao poeder en zout en meng dit dan met het chocolade mengsel, voeg daarna het vanille extract en eventueel de overige chocolade toe.

Doe het chocolade mengsel in een ingevette Brownie pan (23*23cm).

Meng daarna de Monchou, suiker, eidooier en beetje vanille extract.

suiker, kwark, dooier en vanille
suiker, kwark, dooier en vanille

Als het Cheese cake mengsel glad is kan het in negen grote lepels op het chocolade mengsel gelegd worden.

suiker, kwark, dooier en vanille

Roer dit nu met een lepel voorzichtig door elkaar.

gemengd

Bak het nu voor 30 minuten in een voorverwarmde hetelucht oven op 175 C.

Daarna af laten koelen en in stukken snijden.

Cheesecake Brownies
Cheesecake Brownies

Eet smakelijk!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.