Cheesecake Brownies, een recept van A Hint of Honey, kwam van de week voorbij op Facebook en moest geprobeerd worden.
Cheesecake Brownies
Ingrediënten:
– 85 gram ongezouten boter
– 135 gram pure chocolade
– 150 gram suiker
– 2 grote eieren op kamer temperatuur
– 65 gram bloem
– 1 eetlepel cacaopoeder
– mespunt zout
– 1 theelepel vanille extract
– 100 gram pure chocolade (optioneel)
CreamCheese:
– 225 gram Monchou (ik heb volle kwark gebruikt)
– 1 eidooier
– 75 gram suiker
– 1/8 theelepel vanille extract
Werkwijze:
Smelt de boter en 135 gram chocolade.
Blijf roeren tot het mengsel helemaal glad is, haal de pan van het vuur.
Meng dit eerst met de suiker en dan met de eieren.
Mix de bloem, cacao poeder en zout en meng dit dan met het chocolade mengsel, voeg daarna het vanille extract en eventueel de overige chocolade toe.
Doe het chocolade mengsel in een ingevette Brownie pan (23*23cm).
Meng daarna de Monchou, suiker, eidooier en beetje vanille extract.
Als het Cheese cake mengsel glad is kan het in negen grote lepels op het chocolade mengsel gelegd worden.
Roer dit nu met een lepel voorzichtig door elkaar.
Bak het nu voor 30 minuten in een voorverwarmde hetelucht oven op 175 C.
Daarna af laten koelen en in stukken snijden.
Eet smakelijk!