Deze amandel chocolate chip cake komt uit Mary Berry’s Baking Bible, is erg lekker en makkelijk te maken.
Amandel chocolate chip cake
Ingrediënten:
175 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram boter (op kamertemperatuur)
175 gram basterdsuiker
3 grote eieren
50 gram amandelmeel (fijngemalen amandelen)
175 gram fijngehakte chocolade
1 theelepel vanille extract
amandelschaafsel
Benodigdheden:
Ronde cake- of springvorm van 18 cm
Bereiding:
Verhit de oven tot 180 graden C. Vet de vorm in met boter, leg bakpapier op de bodem
Doe de zelfrijzend bakmeel, boter, suiker, eieren, amandelpoeder, chocoladestukjes en de vanille extract in een grote schaal en meng dit 2 minuten met een mixer met kneedhaken goed door elkaar.
Daarna doe je het mengsel in de vorm en strijk je de cake glad.
Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel
Bak in 60-75 minuten of tot de cake goed gerezen is en de bovenkant van de cake terug veert als je er met je vinger zachtjes op drukt. Of bij een kerntemperatuur van 95°C.
Laat de cake 10 minuten in de vorm zitten, keer de vorm dan om, haal het bakpapier eraf en laat afkoelen op een rek.