Vanille tulband, een mooie bundt cake met echte vanille

vanille tulband

vanille tulbandAf en toe heeft een gewone vanille tulband hier de voorkeur. Iedere keer iets met citroen of kokos gaat soms een beetje vervelen. Voor deze cake had ik bovendien alle ingrediënten in huis en dat kwam goed uit want het slechte weer nodigde niet echt uit om naar buiten te gaan. Ik heb geen hekel aan de winter, integendeel zelfs, maar dan moet het wel lekker vriezen en niet zoals nu stormen. Dan blijf ik liever in huis, lekker warm bij de kachel en de warme oven.

Het recept komt van de site van Deliciousmagazine.co.uk en is voor 10-12 personen. Voorbereidingstijd is een minuut of 25 en de baktijd 35-40 minuten. Ik heb mijn fijne Nordic Ware bundtvorm voor deze cake gebruikt. Dit merk is misschien duur in aanschaf, maar ze zijn prachtig en de bakresultaten zijn altijd goed.

Vanille tulband

Ingrediënten:
250 gram zachte boter
250 gram bloem
7 gr bakpoeder
1 gr zout
225 gram fijne suiker
merg van 1 vanillestokje, snijdt met een scherp mes het stokje in de lengte door en haal het er met de punt van het mes uit
4 grote eieren op kamertemperatuur
poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de vorm goed in met boter en strooi er daarna nog wat bloem in om te zorgen dat de cake makkelijk uit de vorm kan.

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een kom.

Mix in een andere kom de boter, suiker en vanille tot ze licht en romig zijn. Voeg een voor een de eieren toe.

Gebruik een metalen lepel om het deegmengsel door de boter te mengen. Doe dat rustig zodat de lucht die door het mixen ontstaan is niet verdwijnt.

Schep het nu in de ingevette vorm en zet het daarna 35-40 minuten in de oven. Gebruik een sateprikker om te kijken of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Een thermometer is nog handiger, de cake is namelijk gaar bij een temperatuur van 95 graden.

Laat 15 minuten in de vorm afkoelen en daarna volledig op een bakrek.

Strooi er als de vanille bundt cake helemaal is afgekoeld rijkelijk poedersuiker over.

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.