Bananenbrood met walnoten, gluten, suiker en boter

Bananenbrood van Paul Hollywood

Bananenbrood van Paul HollywoodNiemand in de familie heeft last van gluten, suiker, roomboter of een notenallergie en daarom dit voor velen misschien ongezonde, te vette maar overheerlijke bananenbrood aan de hand van een recept van Paul Hollywood uit zijn boek Baken met Paul Hollywood. Hij is vooral bekend van het BBC-programma Great British Bake Off waarin hij samen met zo’n andere grootheid Mary Berry de kandidaten opdrachten geeft en jureert. Omroep MAX heeft het concept van dit programma overgenomen en zendt dit uit onder de titel Heel Holland Bakt.Persoonlijk ben ik een grotere fan van de originele serie, maar de Hollandse heeft wel gezorgd dat er nu opeens ook in Nederland veel meer thuis wordt gebakken. Paul Hollywood komt uit een bakkersfamilie en in zijn boek staan prachtige brood-, cake-, taart- en koekjesrecepten. Kortom, een aanwinst voor elke bakprins of -prinses.

Voor dit recept zijn zoals hieronder vermeld 3 of 4 rijpe bananen nodig. Om de meeste smaak te bereiken heb je bananen nodig die je normaal gesproken al bijna weg zou gooien. Ze moeten namelijk in plaats van een gele een donkerbruine schil hebben, dan hebben de bananen de meeste smaak en dat proef je goed terug in het brood. Laat ze daarom een paar dagen liggen langer liggen dan normaal

Bananenbrood met Walnoten

Ingrediënten:
3 grote of 4 middelgrote heel rijpe bananen
250 gram fijne suiker
125 gram zachte boter
2 medium eieren
250 gram gezeefde bloem
8 gram bakpoeder
120 gram walnoten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Mix de bananen en suiker samen tot het een luchtig mengsel is.
Voeg de boter toe en mix tot het een samenhangend geheel is.
Doe er daarna een voor een de eieren bij, telkens als je een ei bijvoegt doe er dan ook een lepel bloem bij.
Schep de overgebleven bloem en de bakpoeder voorzichtig door het mengsel.
Voeg als laatste de fijngehakte walnoten toe.
Schep nu het gehele mengsel in een broodvorm of cakevorm van 30 cm bekleed met bakpapier en verdeel het gelijkmatig.
De baktijd is ongeveer 40 minuten. Je kunt met een sateprikker kijken of het gaar is, blijft er geen mengsel aan de pen zitten dan is het bananenbrood gaar.
Haal het bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een bakrooster.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.